Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

πιτσα φιδακι ευκολη και νοστιμη!!!


Τι χρειαζόμαστε:

Ζυμαράκι:
  • 370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 250 ml.ζεστό νερό
  • 1 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 ελιά κομμένη στη μέση για μάτια
  • κόκκινη πιπεριά σε μικρές λωρίδες για τη γλώσσα
  • ρίγανη για να πασπαλίσουμε το σώμα.
Γέμιση:
  • 250 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο
  • 220 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 15 φέτες πεπερόνι, ή ζαμπόν ή λουκάνικα[ότι προτιμάτε]
  • 35 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1/2 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
  • σάλτσα ντομάτας σπιτική ή σε βαζάκι
  • 70 γρ. ελιές γεμιστές κομμένες σε φετάκια(προαιρετικά).

Πως το κάνουμε:

recipe image
1. Βάζουμε τα 350 γρ. αλεύρι σε μεγάλο μπολ,τη μαγιά,αλάτι,λάδι και ζάχαρη,ζυμώνουμε 5 λεπτά ρίχνοντας λίγο -λίγο το νερό φτιάχνοντας μια αφράτη-μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
recipe image
2. Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης, τυριά, πιπεριά, ελιές και μανιτάρια σε μπολ, ρίχνουμε και αρκετό θυμάρι ή ρίγανη.
"Ξεφουσκώνουμε" τη ζύμη μας ζυμώνοντας και την ανοίγουμε σε μακριά λωρίδα.
Ρίχνουμε στο κέντρο της ζύμης λίγη σάλτσα,απάνω όλα μαζί τα υλικά γέμισης και τελειώνουμε με σάλτσα ντομάτας. Αφήνουμε 2.5 εκ. κενό σε όλες τις πλευρές της ζύμης μας.
recipe image
3. Με βρεγμένα χέρια ενώνουμε σε ρολό τη ζύμη μας, βάζουμε την ένωση προς τα κάτω, λαδώνουμε το ρολό μας και πασπαλίζουμε με ρίγανη όλο το σώμα-ρολό.
Κολλάμε και δύο μικρά κομματάκια ελιάς για μάτια.
Δίνουμε στο ρολό μας το σχήμα φιδιού και ψήνουμε 40 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β. μέχρι να ροδίσει καλά.
recipe image
4. Αφήνουμε 5' και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη γέμιση τη διαμορφώνετε στα δικά σας γούστα, εγώ μεταφέρω τη συνταγή με τα υλικά που είναι στο σάιτ allrecipes.co.uk από όπου την βρήκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου