Τι χρειαζόμαστε:
Ζυμαράκι:
- 370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
- 250 ml.ζεστό νερό
- 1 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 ελιά κομμένη στη μέση για μάτια
- κόκκινη πιπεριά σε μικρές λωρίδες για τη γλώσσα
- ρίγανη για να πασπαλίσουμε το σώμα.
- 250 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο
- 220 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 15 φέτες πεπερόνι, ή ζαμπόν ή λουκάνικα[ότι προτιμάτε]
- 35 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 1/2 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
- σάλτσα ντομάτας σπιτική ή σε βαζάκι
- 70 γρ. ελιές γεμιστές κομμένες σε φετάκια(προαιρετικά).
Πως το κάνουμε:
1. Βάζουμε τα 350 γρ. αλεύρι σε μεγάλο μπολ,τη μαγιά,αλάτι,λάδι και ζάχαρη,ζυμώνουμε 5 λεπτά ρίχνοντας λίγο -λίγο το νερό φτιάχνοντας μια αφράτη-μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
2. Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης, τυριά, πιπεριά, ελιές και μανιτάρια σε μπολ, ρίχνουμε και αρκετό θυμάρι ή ρίγανη.
"Ξεφουσκώνουμε" τη ζύμη μας ζυμώνοντας και την ανοίγουμε σε μακριά λωρίδα.
Ρίχνουμε στο κέντρο της ζύμης λίγη σάλτσα,απάνω όλα μαζί τα υλικά γέμισης και τελειώνουμε με σάλτσα ντομάτας. Αφήνουμε 2.5 εκ. κενό σε όλες τις πλευρές της ζύμης μας.
"Ξεφουσκώνουμε" τη ζύμη μας ζυμώνοντας και την ανοίγουμε σε μακριά λωρίδα.
Ρίχνουμε στο κέντρο της ζύμης λίγη σάλτσα,απάνω όλα μαζί τα υλικά γέμισης και τελειώνουμε με σάλτσα ντομάτας. Αφήνουμε 2.5 εκ. κενό σε όλες τις πλευρές της ζύμης μας.
3. Με βρεγμένα χέρια ενώνουμε σε ρολό τη ζύμη μας, βάζουμε την ένωση προς τα κάτω, λαδώνουμε το ρολό μας και πασπαλίζουμε με ρίγανη όλο το σώμα-ρολό.
Κολλάμε και δύο μικρά κομματάκια ελιάς για μάτια.
Δίνουμε στο ρολό μας το σχήμα φιδιού και ψήνουμε 40 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β. μέχρι να ροδίσει καλά.
Κολλάμε και δύο μικρά κομματάκια ελιάς για μάτια.
Δίνουμε στο ρολό μας το σχήμα φιδιού και ψήνουμε 40 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β. μέχρι να ροδίσει καλά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη γέμιση τη διαμορφώνετε στα δικά σας γούστα, εγώ μεταφέρω τη συνταγή με τα υλικά που είναι στο σάιτ allrecipes.co.uk από όπου την βρήκα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου